sobota 11. dubna 2009

Ubytování za $2, mamutí Ford a grilování

O našem putování jsme toho napsali dost (v součtu přes 30 normostran), přesto by si to zasloužilo pár praktických dodatků:

 

Stravování

Snídaně hotelové nebo vlastní, obědy v miniskupinkách (např. obložené sendviče a tortilly, příp. fast food), večeře společné vaření/grilování či nějaká restaurace.


 

Doprava

Ta byla velmi jednoduchá díky autu, který zajistil Vítek - jestli se Fordu E350 velikostně dá ještě vůbec říkat auto. Bez poslední řady sedaček a zahrádky na střeše to bylo tak akorát pohodlné pro dlouhé cestování pro devět lidí. A opět - vcelku levné, když se benzín rozpočítá mezi devět lidí.

 


 

Ubytování

Jak jste vyčetli, spali jsme v kempech a h/motelech, zhruba půl na půl. V devíti lidech se to vždycky hezky rozpočítalo. Např. u Grand Canyonu spal každý za $2/noc, protože nám dovolili zaplatit jen jedno campsite pro max. 6 lidí ($18/noc).

 

David s Dášou nám doporučili orbitz.com, dobrý server na vyhledávání nejlevnějších hotelů, podobně funguje také expedia.com. Často tam ubytování můžete koupit za lepší cenu, než přímo v hotelu.

 

Nejlepším hotelem byl asi Best Western u Bryce Canyonu, nebo nám to tak aspoň přišlo, protože jsme tu noc původně plánovali kempovat. Zřejmě nejmalebněji (až na tu rezavou "pitnou" vodu) jsme kempovali u Diaz Lake - skoro celý kemp jen pro nás, nádherné výhledy, travnatý povrch, bezvětří...

 

Jsou k naší 18denní expedici nějaké otázky?

Žádné komentáře: