středa 8. dubna 2009

CA: Den sedmnáctý - San Francisco III

Expedice se nám pomalu chýlila ke konci a my jsme jeli znovu pozdravit San Francisco. Mostem Golden Gate jsme se pokochali z jiné strany než před dvěma týdny a do konce jsme se po něm i projeli.


Město jako takové už jsme viděli předtím a po památkách už ani nebyly moc touhy, a tak zejména dámy iniciovaly nákupy. Během pár minut až hodin se ve třech lidech dá koupit 8 párů bot, cenově průměrně okolo 30 dolarů. Štaflík se v Adidasu doslova přezul, protože těm jeho starým už se dávno mělo říct sbohem. S Čerwem jsme byli svědky vícenásobné diskriminace (pohlaví, věk). V jednom nákupním domě nejen že dámy měly mnohem delší seznam obchodů s oblečením a obuví, ale H&M tam bylo dokonce jen se sekcemi Women & Children.

S procházek mezi obchody nesmí být opomenut jeden pán se psem. Že na tom psovi stála kočka, by se ještě sneslo, ale dokážete si ještě na té kočce představit potkana?

Po nákupech následovala jedna týmová aktivita: dávání auta do pucu. Po leštění skel i zevnitř by si málokterý náhodný kolemjdoucí troufal tvrdit, že není nové.


Pro večeři se skupinka vydala hledat mexickou restauraci. Najít ji nebylo nic jednoduchého, takže celkem bloudila a párkrát se zeptala na cestu. Nejvíc se osvědčil jeden chlápek, který nám nabídl, ať razíme za jeho autem, že nám hodí blinkr u správné odbočky. Když jsme mu dali najevo, že nemáme auto, nechal nás naskákat do nákladního prostoru a odvezl nás až na boulevard se stravovacími zařízeními. Za velkými pálivými mexickými porcemi to nebylo daleko.

Žádné komentáře: