úterý 7. dubna 2009

CA: Den šestnáctý - Sacramento

Sacramento nás mile překvapilo, asi by se dalo zařadit do hrstky(?) pěkných amerických měst. Někteří během dvou hodin, které jsme hlavnímu městu Kalifornie věnovali, zavítali do muzea železnice, jiní strávili více času v Kapitolu.

 

Nebyli jsme připraveni na bezpečnostní prohlídky a měli u sebe nože. Ten Štaflíkův neobjevili nebo se jim nezdál nebezpečný, zato Čerw jim ho musel po dobu prohlídky půjčit. Samozřejmě jsme hned od začátku byli zvědaví, zda je možné zahlédnout guvernéra. Pán u stolečku v první hale nás jen nasměroval k mohutným dveřím, nad kterými se tyčí nápis Arnold Scharzenegger - Governor. Bohužel ani popovídání si se strážcem nepřineslo příliš nových informací. Sám nevěděl, zda je Arnie uvnitř - prý je tam párkrát do týdne, podle toho, co se v Sacramentu zrovna děje. Recepce se otevírala až o hodinu později, takže pro ten den žádný Terminátor. Při východu si nás jedna paní informátorka odchytla a ptala se nás, jak jsme dopadli. Prý se ji furt někdo táže a ona neví, co má odpovídat.


  


Při nákupu ve Walmartu jsme opět vzbudili pozornost svou nepřehlédnutelností. Jako by nás furt monitorovali. Jakmile jsme se oddělili, jedna zaměstnankyně hned volala na Veverku svou  nerodilou angličtinou "Looking your friend? Looking your friend? They are there!". Štaflík se naopak setkal s velmi neprofesionální pokladní,  která mu jako důkaz věku nad jednadvacet nechtěla uznat ani jedno z jeho IDček. Musel ji zastavovat, když dokumenty čapla a chtěla s nimi utíkat někam za vedoucí.

 

Přesunuli jsme se k pobřeží nad San Francisco a hledání vhodného tábořiště nám poskytlo vskutku nádherné výhledy, trochu podobné Big Sur. Nejvíce nás zaujaly asi ptáci s dlouhými nohami a skoro stejně dlouhými zobáky.

 

Večer byl uvolněný a stmelovací, neboť Štaflíkovy narozeniny se staly důvodem k party. Krom řady milých pozorností z Čech (ještě jednou díky) byl k dvaadvacetinám obdarován v polních podmínkách i dortem . Na oplátku se snažil hostit mikrobarem. Petr se ujal grilování a kdyby šla měřit rychlost, jakou ty hovězí plátky mizely…  A jestli bylo něco, co celý večer kořenilo, pak to byli mývali, kteří nám občas přišli zamávat na pár metrů.


3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Mojito z mikrobaru včetně kostek ledu nemělo chybu :-) Až jsem se bála, aby mi ho ti mývalové nepřišli ucucávat.

Anonymní řekl(a)...

Abyste to zase tolik nepřechválili. Absence papírových čepiček a konfet s balónky byla více než zjevná!
Doufám, že tato ostudnost bude příště napravena!
Fantomas Racoon

Ondřej Kubera řekl(a)...

to Veverka: Taky mě mile překvapilo, že to bylo pitelné.

to Fantomas Racoon: Přípomínky od nezvaných hostů se nepřijímají!