neděle 22. března 2009

CA: Den třetí - Big Sur

Páteční zábava začala pěkně zostra. Vítek na začátku své pekelné jízdy nabral kamion dvakrát větší, než jsme byli my. Crash to nebyl, protože kamión stál a my jsme se jen pokoušeli odjet z parkoviště. Nějakou dobu poté, co jsme vyjeli ze SF, se nám na obzoru objevil Pacifik. Ale fakt pravej. Zdeněk prokázal pravou duši sportovce a jal se neohroženě vrhnout do jeho vln. Na tom by asi nebylo nic divného, kdyby nebylo těžce pod mrakem, dvanáct stupňů a lehce poprchávalo. Nicméně zvládl to bravurně. Alespoň z vytopeného auta byl ten pohled opravdu famózní.

 

Z návštěvy Redwood State Park (pozor, neplést s národním parkem) bych vyzdvihl těžké rozhodování, zda se vrátit stejnou trasou, nebo risknout novou cestu na druhé straně břehu. Asi není velkým překvapením, že jsme se rozhodli pro brodění. 

 

Další cesta vedla překvapivě opět podél oceánu. Big Sur je v průvodcích popisován jako místo, kde je možné pozorovat sílu oceánu a divokou krásu přírody. Když Big Sur, tak Bixby Bridge. To je ten most, který uvidíte na všech možných fotkách z tohoto úseku kalifornského pobřeží. Chcete-li most poznat více smysly, proběhněte se po něm a přitom se snažte dohnat auto, které právě natáčíte při přejíždění mostu.

 

Řidičské umění v Americe je zřejmě na vysoké úrovni. Zejména na dálnici jsou vidět řidiči, kteří zuřivě telefonují, což zahrnuje nejrůznější gesta. Druhou stránkou živé mobilní komunikace je ale to, že málo z nich drží volant alespoň jednou rukou.

 

Téměř dokonalý den (až na smutné zprávy od rodiny Julie) jsme mířili zakončit první zkušeností s americkým kempem. Byl jednoduchý, levný, se základním vybavením - čistými (!) WC, skříňkami na úschovu potravin před mývaly a sudem na oheň, který jsme úspěšně využili ke grilování.

 

2 komentáře:

Lenka Belkova řekl(a)...

Sice uz uplynul Vas ctvrty den,ale jsem Vam v patach diky vasi skvele dokumentarni reportazi. Preji Vam spoustu veselych a prijemnych zazitku a spoustu bezpecne prekonanych kilometru.Zdravim vsechny a posilam velky pozdrav pro Afro
sestra Sikula z Francie

Ondřej Kubera řekl(a)...

ahoj Lenko, děkujeme za vzkaz a zdravíme do Paříže! Afro také posílá velký pozdrav a věz, že v dalších dnech můžeš očekávat další pikantní příhody!