pátek 20. března 2009

CA: Den první - Přílet, San Francisco I

Zdravíme ze San Francisca! Ale vezměme to pěkně po pořádku:

 

Let z Albany do New Yorku nebyl kromě brzkého času odletu ničím výjimečný - snad jen stewardem, který se snažil upoutat pozornost svými doporučeními (typu "kuřáci si můžou zapálit venku na křídle, že jim klidně otevře"). Vždycky ale dodal "I'm just kidding" - to asi pro případ, kdyby to někomu nedošlo. V druhém letu  se americké aerolinky předvedly svou pohostinností a za téměř sedm hodin letu jsme k jídlu dostali pouze minipytlíček arašídů. Kdo se usmál, dostal dva i tři. Aspoň, že jsem se mohl roztahovat na třech sedačkách a nabízel se nám nádherný výhled na různé krásy středozápadu - Rocky Mountains, Sierra Nevada… Ani jedno letadlo nemělo zpoždění - ba, vždy jsme přiletěli o 10 minut dřív.

 

Tam jsme předpokládali necelé dvě hodiny čekání na první českou skupinu, která dorazila o více než hodinu později. To jsme jim ale museli říct, protože v letadle byli zmystifikováni a byl jim řečen špatný čas. Čekání jsme si krátili různě - já jsem například jezdil furt dokola airtrainem se snahou nafilmovat letadla.

 

Důkazem toho, že se vlakem nemá jezdit příliš dlouho dokola, byla slova "Jdu pro Julii a Zdeňka, tak mi hlavně nikam neutečte." Jediný, kdo by v té chvíli chtěl utíkat, byl tak maximálně letištní zřízenec, který dosahoval polovině naší výpravy do pasu, holek nevyjímaje. Po prvních seznámení s rozvlněným Ciscem, pár kopcích a ručním otáčení cable car jsme zavítali do thajské restaurace. Vidina toho, že ginger tea bude něco podobného ginger tonic, který známe z Čech, je naprosto mylná. Pokud byste si chtěli někdy ginger tea vyrobit, vylouhejte tři pytlíky pigi čaje, nasypte půl pytle cukru a přidejte trochu zázvoru. Spolu s výrazným hlavním jídlem v arašídové omáčce (kde nudle zanikaly) vám to přijde, jako byste si u nás objednali něco ostřejšího (Katův šleh?) a zapíjeli ho pekelnou zálivkou. Nejpikantnější jídlo měl ovšem Čerw. Nejenže si nejdřív objednal kitchen místo chicken, ale jídlo, které mu přinesli, rozplakalo pomalu celý stůl. Čerw statečně spolykal všechny pálivé nástrahy a dokonce prohlašoval, že to bylo fakt dobrý. Kdyby ale tušil, co ho čeká následující den...


(Autoři: Afro, Štaflík)

Žádné komentáře: