pátek 27. března 2009

CA: Den pátý - Los Angeles

Ráno jsme se probudili do deště. Naštěstí se vyčasilo, než jsme dojeli do centra.

 

Pro náš triumfální příjezd ve stylu hollywoodských hvězd jsme zvolili příznačnou píseň od našeho slavného Jarka N. Američani by ji asi nedocenili, ale hvězdná byla dost. Procházku jsme zahájili ve stylu Sám doma: Ztracen v LA. Naštěstí jsme se ale všichni našli, a tak jsme mohli pokračovat dál, pošlapat si pár celebrit na chodníku slávy. K vidění bylo všelicos - od nabídek průvodců, přes pár bezdomovců až po chodícího Mickey Mouse a ostatní (někdy až příšerné) figurky. Na místě, kde superstar zanechaly stopy rukou a nohou, byl otisk i od Arnolda Schwarzeneggera. Příznačné na něm bylo to, že v roce 1994 sem napsal: I'll be back a to ještě ani nebyl guvernér Kalifornie, ale jen "béčkovej" herec.


 

 

První národní park jsme zachytli v tu nejvíce okouzlující denní dobu. Joshua Tree National Park nás před západem slunce fascinoval barvou žulových balvanů a skal a stromy, po kterých je pojmenován. O nich ale detailněji až v dalším dni… V mnoha kempech uvnitř parku, včetně těch nejromantičtějších, jsme hledali ubytování, ale bohužel měli všude obsazeno. Obvolávání možných tábořišť je vždycky zážitek. Když už mluví bez španělského přízvuku, tak se představují jako [tůlejt].

 

Nakonec jsme ubytování našli jenže k tomu, abychom se k němu dostali, jsme museli překonat mnoho nástrah - projet nesčetně polních cest, včetně rolety, párkrát zabloudit a najít neexistující big tree. Jenže ani potom jsme neměli vyhráno. Kempík byl sice hezký a rozlehlý, ale s písečným podkladem. Což v kombinaci s vichrem dosahující rychlosti orkánu rozhodně není ideální prostředí pro stavbu stanů. A tak začal boj nanovo. Zkuste si někdy stavět stan ve tmě a mrazu,zatloukat kolíky do kamenné země, chytat stanovou plachtu nad svými hlavami a ještě mít při tom oči plné písku. Brnkačka to rozhodně nebyla, ale Svojsík by na nás byl jistě pyšný, protože jsme to fakt zvládli.

 

Tedy až na Afro, která se snažila upoutat pozornost svým chechotem a kutálejícím spacákem poté, co s plným nákladem vystřihla kotoul letmo přes sud s ohništěm.  

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

:-DDD Teda Afro, takovy akrobacie tam provadis??? to jsem mela videt...nebo radsi, schovej si vypraveni pro nasi 'intimni chvilku' s milkschnitte a kopytkem, snad mi pri tom nezaskoci:-)Zdravim vsechny ucastniky zajezdu, drzim vam palce z Albionu ;-)M.

Anonymní řekl(a)...

ahoj o+k
teda lidi co vy tam vše nevyvádíte?cestujete, ale i sudy válíte.. :-)
tak ať vás legrace i nadále provází a úsměv neztratíte!!!
mějte se moc fajn
papušík...m.

Anonymní řekl(a)...

Teda Afruško, na to bacha,ať se nevrátíš z té Ameriky uválená. Co by tomu ten Tvůj kámoš řek...

Ondřej Kubera řekl(a)...

Děkujeme za všechny komentáře, moc nás těší. A zdravíme z motelu jak vyšitého z amerického filmu... Ale o tom v nějakém budoucím příspěvku :-)