úterý 2. června 2009

Montreal - část první

O sobotním výletu do Montrealu mým oblíbeným stylem - v bodech:

  1. Po jednodenních výletech do Montrealu či na Niagárské vodopády - obojí je vzdálené kolem 4 hodin od Schenectady, mi všechno připadá tak trochu blíže. Jednodenní výlety do Berlína, Bratislavy či Vídně (které jsou od Prahy podobně daleko) si ale stále neumím moc představit.
  2.  Připojil se k nám Petr Koukal, spolužák z FELu, co byl na rok v Milwaukee a teď cestuje. Tím, že byl na škole jen s jednou Češkou a moc se s ní nesetkával, tak byl teď docela na větvi z mluvení česky po dlouhé době.
  3.  Při prohlídce historické části města (vedené profesorem francouzštiny) nám dost pršelo, takže tam jsme téměř nefotili.
  4. Místy je město vícepatrové. Aneb - třicet kilometrů podzemních chodeb, obchodů… nemá každé město.
  5. Pohledy na město z výšky jsme měli tři. Ten první byl z Mount Royal, kopce, který dal městu současné jméno. Jako všude na světě, tak i tam jsme potkali cizí Čechy, a tak jsme tam měli největší zastoupení.
  6. Druhý pohled byl z Olympic Tower, která je součástí olympijského stadionu a je nejvyšší nakloněnou věží na světě. Nahoru se jede lanovkou.
  7. Třetí pohled se naskytl z Clock Tower. Uvnitř bylo hezky vidět do hodinového stroje.
  8. Obyvatelé asi rádi běhají. Na všech kopcích a věžích jsme potkávali řadu lidí, co vybíhali schody a to opakovaně. Občas nás předběhli i důchodci.
Pokračování a fotky zítra.

Žádné komentáře: