pondělí 25. května 2009

Springfest

Asi největší kulturní událostí roku na Unionu je Springfest (i když o míře kulturnosti by se dalo diskutovat). Je to takový menší hudební festival, kdy všichni zůstávají na kampusu a dokonce se vydávají nařízení, kolik návštěvníků může mít student na pokoji.

 

Fakt to tu prožívali - a to už pár dní dopředu. Stačilo nastražit ucho do jakékoli konverzace a dříve nebo později jste museli slyšet: SPRINGFEST!

 

V sobotu to začlo snad kolem jedné ale trvalo hodiny, než se stovky přihlížející dočkaly živých kapel, do té doby jim nevadilo poslouchat hudbu z playbacku. Dokonce jeden zpěvák, ač přítomen, jen něco povídal a jeho hudba zněla reprodukovaně. Později se přeci jen dočkali a nějaké kapely na pódiu skákali, ale asi bych musel být Američan, abych z nich byl taky na větvi. Aspoň se kolem třetí otevřelo obří BBQ (fakt hodně jídla), tak jsem se po dlouhé době zase nacpal hamburgery.

 

Vzhledem k tomu, že alkohol je na veřejnosti zakázán, tak campus safety u vstupu pečlivě kontrolovala, zda si do areálu nikdo nic nepřináší. Prohlíželi i mojí minibrašničku na foťák (mimochodem, s vybitými baterkami). Divím se, že se nedívali i dovnitř foťáku - co kdyby tam byla nějaká malá lahvička. Protože studenti rádi schovávají tvrdý alkohol do lahví od minerálky, tak ty byly také zakázány a voda pro žíznivce byla k dispozici erární.

 

Springfest měl pro mě také tu výhodu, že nikdo nechodil do knihovny. Měl jsem totiž i sobotní šichtu 17-22 hod. a za celou dobu jsem obsluhoval jen jednoho člověka. To byl Zdeněk, který si šel půjčit nějaké filmy.

(Foto: Jan Špidlen)

Žádné komentáře: