pátek 6. února 2009

Psychoexperimenty

Personality and Attitudes, Religious Attitudes and Beliefs, Inferring thoughts and feelings, Speeded Processing of Words & Numbers, Quality of Advertising, Mood and Cognition Study, Personnel Selection Social Attitudes… jsou názvy psychoexperimentů, kterých jsem se doposud zúčastnil. Profesoři z Katedry psychologie a studenti psychologie dělají experimenty, kam se každý může přihlásit on-line.

Katedra motivuje jednak penězi (většinou za půlhodinové dávají $4, za hodinové $8), ale někteří si tam chodí pro kredit. Příští týden mě čeká jeden devadesátiminutový "Stimulations and Performance", kam máme přijít pohodlně oblečeni a v teniskách, protože v průběhu bude nějaké cvičení nebo pohybová hra.

Některé pokusy jsou zajímavé - občas s překvapivým koncem (většinou vás prostě nějak ošálí). Někdy jsou bohaté na slovní zásobu. V jedné studii jsme zaškrtávali, jak se cítíme, a tolik adjektiv-emocí jsem snad pohromadě ještě neviděl.

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Psychoexperiment - to je slovo jak z nějakého horroru. :-)
Ahoj táta!

Pavel Trojánek, Tee-pee řekl(a)...

:) nejlepší experiment byl s odběrem krve a měřením hladiny cukru v krvi... to už se hororru podobalo... ale co by člověk neudělal pro $8 :D

Ondřej Kubera řekl(a)...

Já zatím žádný hororový neměl. Uvidíme v tom příštím, co se opravdu bude skrývat pod "be exposed to stimuli like mild exercise or playing a game."...