čtvrtek 26. února 2009

All you can sníst (8.)

Obecně je tu spektrum příloh bohatší, ale někdy jsou natolik ochucené, že pro nás nepasují k hlavním jídlům. Například, co jsou schopni udělat s bramborami, to by jeden žasnul. Brambory tu mají na spoustu způsobů, ale ještě nikdy klasické obyčejné oloupané a uvařené, jako známe my. Hranolky jsou k dispozici "nonstop" (a nutno uznat, že jsou dobré), někdy i ve verzi curly fries (kudrnaté). Jinak jsou často k dispozici pečené brambory (slupku nechávají), někdy s česnekem. Jakmile to má ale v názvu sweet, od toho už radši dávám prsty pryč. Vrcholem je asi bramborová kaše, která je vynikající.

Do rýže také většinou něco přidají - od fazolí po maso, takže někdy je z ní rizoto. Těstoviny jsou vždy stejné ("sekané potrubí") - kvalitou průměrné, ale chce to fantazii, pokud máte touhu si je dát i k něčemu jinému než červenému cosi poblíž. Jako další přílohy se nabízí pečivo, chipsy, tortily apod.

A jestli jsem vás minule vyzýval, abyste si vážili poctivých českých polévek, tak dneska poděkujte knedlíkům!

Žádné komentáře: