úterý 25. listopadu 2008

Mexiko: Zrušený let a vplutí do kultury

Zdravím z Playa del Carmen. Dobrodružství nám v pondělí začalo dříve, než jsme čekali. Plán cesty do Mexica byl jednoduchý - z Albany letadlem do Newarku (New Jersey), odtud let do Cancunu. Z prvního letiště odlet v půl sedmé ráno, přílet do Cancunu v půl jedné odpoledne místního času. Takový byl tedy plán.

Když jsme po odbavení na letadlo čekali ještě asi půl hodiny poté, co jsme už měli být v New Jersey a na světelné tabuli stále svítilo "on time", bylo nám řečeno, že náš let byl zrušen. Z důvodu údržby. U odbavovací přepážky nám našli náhradní let - z Newarku do texaského Houstonu a odtud do Cancunu. Do New Jersey nás odvezl taxík. Veškeré kontroly nám okořenil Harry, kterého si vždycky z neznámých důvodů vzali do speciální uličky, kde jeho věci podrobili speciálnímu zkoumání a byl to právě on, kdo později našel v kufru záznam, že mu jej prohlíželi.

Do Cancunu jsme přiletěli až po šesté večerní a pomalu jsme vyrazili domlouvat vypůjčení auta. Smlouvat cenu se překvapivě moc nedalo - mezi jednotlivými společnostmi nepanovala žádná soutěživost. Možná hrála roli večerní hodina, každopádně společnosti působily dohromady jako mafiánská skupina, která má spolu vše domluveno. (Proč mají u okének vysílačky? A proč tři po sobě nabízely úplně stejnou cenu?) Půjčili jsme si auto tedy jen na jeden den, které vrátíme v Playa del Carmen, kde se nám snad podaří výhodněji půjčit auto na celé tři týdny. Po ubytování se v levném hotelu jsme vyrazili prozkoumat do ulic noční život. Ochutnali jsme místní tortilly s masem včetně superpálivé omáčky a třešničkou na dobrou noc byla návštěva žijícího baru.

Žádné komentáře: