čtvrtek 25. prosince 2008

Mexiko: Ubytování

  • V Mexiku je naprosté minimum kempů a v této zemi to zrovna nepatří k nejbezpečnějším způsobům přespání, takže jsme volili hostely.

  • Ceny se různí s regionem (a kvalitou samozřejmě), ve třech jsme za pokoj platili 170-400 pesos, což je přibližně 250-600 Kč za tři lidi.

  • Nejluxusnější ubytování bylo asi v růžovoučkém hotelu v Tulum. Do prvního pokoje, který nám byl přidělen, jsme se ani nedostali a díky zvláštnímu stylu odemykání se nám bohužel podařilo zničit klíč. Majitel pak tak trochu vypadal, že nemá náhradní a zkoumal, jestli se dá dovnitř dostat oknem.

  • Nejodpornější bydlení bylo v nejlevnějším hostelu v městečku Frontera. Dříve než jsme zahlédli plesnivé zdi, tak na nás ze zdi vykoukl malý ještěr.
    Nejbohatší nabídku hostelů měla Oaxaca.

  • Jednu noc jsme se rozhodli strávit bez hostelu. To když jsme se od pacifického pobřeží odlepili až po osmé večer a před sebou jsme měli 600 km. Do Palenque jsme dorazili kolem 5:30 a snažili se ještě trochu dospat to, co se nezvládlo za jízdy. Harry nám připravil zážitek v podobě zapnutého ventilátoru a pak hledání někoho se startovacími kabely kvůli vybité baterii.

  • Nejhůř se nám spalo v Campeche, protože nás několik hodin budili komáři - místnost nebyla úplně "utěsněná". Pak nám došla trpělivost, vyběhli jsme na chodbu a celá těla jsme si nastříkali naším supersilným toxickým repelentem. Pak se spalo dobře.

  • V drtivé většině hostelů jsme měli někam napsat identitu aspoň jednoho z nás, ale jen jednou chtěli doklad totožnosti. To jsem se dozvěděl, že se jmenuji Prague Kubera. Při prezentování pasu většinou ukazuji stránku s vízem, kde je fotka mně méně nepodobná, a tam je první položka město a pak příjmení.

  • Při druhém pobytu v Playa del Carmen jsme bydleli relativně levně pár metrů od pláže. To byla perfektní příležitost vstát na východ slunce - udělat pár pěkných fotek... Viděl jsem Mexičana s detektorem kovů, policisty na čtyřkolkách, vojáky, Kanaďana s problémem s platební kartou, mašinu upravující písek a taky úplně zataženou oblohu.

Žádné komentáře: